måndag 11. juni 2007

Stekte røde tomater...

Oppheim-Lemme 10.juni 07

Sundag 10.juni rann med godvær og skyfri himmel, og - som dagen før - måtte eg tidleg opp då eg skulle vere sporleggar til brukshundkonkurransen på Brandset. Halv åtte bar det iveg. Sigmund og Benson vart med, og vi planla å leggje heimturen til fots frå Oppheim, over Skorseteggi, og heilt heim til dørstokken, ein tur på ca 4 timar - vanlegvis...

I tolvtida kom vi oss iveg frå Blikberg. Etter ca. 1,5 times gange med god stigning var vi over tregrensa, og skepsisen steig etter kvart som snøfonnene vart større og større. Heldigvis bar snøen så nokonlunde, så vi rekna med å komma oss over eggja og tenkte kanskje at fennene var mindre på sørsida.. Men vi sleit heilt til Kolingseggja, og vurderte sågar å snu ned att same vegen ei stund.

Det kjendes i lår- og leggmuskulatur om kvelden. Sjølv om turen er berre eit par mil lang, så er det liksom litt ekstra tungt når ein må gå på snø - det er omlag som å gå i sand. Litt tyngre på ein måte :-))

Men det var ein nydeleg tur. Vi brukte nesten 5 timar effektiv gange, og Benson var henrykt, men pudding resten av kvelden. Det samme kan vel kanskje seiast om underteikna, som kjenner at treningsgrunnlaget kunne vore noko betre. Dessutan svir det så satans på skuldrene.. Solfaktor 8 er for lite på 1000 meter i snø, det har vi iallefall lært!

Ingen kommentarer: